Laptop pentru fiecare profesor

16 11 2021 ИНФО 1

După cum s-a comunicat anterior, 44 de comunități teritorial unite din regiunea Cernăuți au primit echipament modern pentru școli, inclusiv 1.250 de calculatoare, cu camere video și procesor puternic. În acest scop au fost alocate 29 milioane grivne, dintre care 25 milioane grivne sub formă de subvenții de stat, iar restul sumei a fost achitată din bugetele locale. Adjunctul șefului ARS Cernăuți, Irina Isopenko, a precizat că, în primul rând, vor primi calculatoare școlile care au nu mai puțin de 250 de elevi, precum și școlile de bază.

Comunitatea Teritorial Unită Ostrița a primit 14 calculatoare portative pentru învățătorii claselor întâi, precum și calculatoare pentru Liceul din Ostrița. Mijloacele bănești pentru aceasta au fost alocate din Bugetul de stat și din bugetul Comunității.

În cadrul realizării Proiectului Ministrului Învățământului și Științei al Ucrainei și Ministerului Transformării Digitale „Laptop fiecărui profesor”, profesorilor instituțiilor de învățământ mediu general din CTU Vancicăuți li se vor repartiza 29 de calculatoare portative. La suma repartizată de stat au fost adăugate încă 58 mii grivne din bugetul Consiliului sătesc Vancicăuți.

16 11 2021 ИНФО 2

Realizarea programului „Laptop fiecărui profesor” prevede procurarea calculatoarelor pentru 60 mii de pedagogi și folosirea din Bugetul de stat a 980 milioane grivne.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий