Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, caută „țapi ispășitori” care să fie vinovați pentru eșecurile Rusiei în războiul împotriva Ucrainei

13 03 2023 F 2

Este opinia Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), citată de RBK-Ucraina. Analiștii spun că dictatorul va folosi pierderile grele ale CMP „Wagner”, rapoartele despre starea morală slabă și crimele de război pentru a distrage atenția publicului de la probleme similare sau posibil mai grave ale forțelor armate ruse.

„O mare parte din oglindirea rusă a luptelor pentru Bahmut se concentrează anume asupra pierderilor  grele ale militarilor din „Wagner”, ceea ce îi permite Ministerului Apărării al Federației Ruse să ascundă sau să minimizeze alte pierderi ale forțelor ruse”, se arată în raport.

ISW subliniază, de asemenea, că Ministerul Apărării, la rândul său, îi ocroteşte pe adepţii lui Putin, în ciuda înfrângerilor zdrobitoare de la Vugledar la începutul lunii februarie 2023. „Nenorocirea lui Evghenii Prigojin, fondatorul Companiei Militare Private „Wagner”, îi va speria, probabil, pe alți oficiali ai Kremlinului, precum şi pe conducătorul Ceceniei, Ramzan Kadyrov, ei urmând să-și reducă ambițiile pentru a evita soarta lui Prigojin”, accentuează experții.

Institutul pentru Studiul Războiului explică că Prigojin și-a câștigat o reputație proastă pentru că și-a tratat forțele ca pe carne de tun, iar cererile sale publice privind asigurarea cu muniții respinge dorinţa  noilor recruți să-şi facă serviciul în rândurile acestei formaţiuni.

„În timp ce Prigojin a văzut în Bahmut o oportunitate de a obţine pârghii de  influenţă asupra Kremlinului și Ministerului Apărării al Federației Ruse pentru realizarea propriilor sale obiective comerciale și politice, Putin a folosit CMP „Wagner” pentru a-și proteja regimul de consecințele dăunătoare ale mobilizării, care încetinește semnificativ acțiunile militare împotriva Ucrainei”, au adăugat analiștii de la ISW.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий