Lovitură asupra ocupanților din Sevastopol: Marina a confirmat înfrângerea navei rusești „Kommuna”

21 4 Ф 7

În dimineața zilei de 21 aprilie, în urma unei lovituri a Forțelor de Apărare Ucrainene asupra obiectivelor ocupanților din Sevastopol, nava de război de salvare rusă „Kommuna” a fost avariată. Această informație a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmytro Pletenciuk. „Astăzi, în Crimeea, Marina ucraineană a lovit o altă navă din Flota rusă a Mării Negre, „Kommuna”. Consecințele sunt  în curs de verificare. Dar este clar că nava nu mai este capabilă să își îndeplinească sarcinile”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Anterior, ocupanții ruși au raportat un incendiu pe una dintre navele din Golful Sevastopol, dar nu au precizat care dintre ele a fost avariată.   Analiștii care au analizat înregistrarea video de pe rețelele de socializare au concluzionat că a fost avariată nava de război de salvare „Kommuna”, un adevărat veteran al marinei ruse, construită în 1915. În 2016, nava a fost modernizată și echipată cu robotul subacvatic AS-28.  În pofida vârstei sale, este singura navă de salvare din clasa sa din Marea Neagră. Scopul ei este de a efectua operațiuni în ape adânci, ridicând submarine și încărcături scufundate. În special, „Kommuna” a efectuat lucrări în zona unde a fost naufragiat crucișătorului de rachete „Moskva”.   „Distrugerea navelor rusești se va repeta până când rușii vor rămâne fără nave sau vor ieși din Crimeea”, a comentat Dmytro Pletenciuk.

Reamintim că Ucraina a scufundat sau a dezactivat o treime din toate navele de război rusești din Marea Neagră în timpul războiului de amploare. Acest lucru a dat o lovitură puternică potențialului militar al țării agresoare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий