Lovitură puternică, prognozată pentru economia Ucrainei din cauza cărbunelui rusesc ieftin

4dd8b9802dece14b436d24fb1026117c_XL-r0-cover-medium

Se prevede că sectorul energetic ucrainean se va confrunta cu o lovitură severă din cauza cărbunelui rusesc ieftin, a declarat fostul deputat al Radei Supreme Evgheni Muraev.

Potrivit lui, Ucrainei i s-a permis să cumpere energie electrică și cărbune în Rusia. „Aceasta este o lovitură dăunătoare uriașă pentru securitatea energetică a țării noastre. Este clar că pe teritoriul Federației Ruse cărbunele este extras mai mult prin metoda carierei mai, fiind mai ieftin la cost și, bineînțeles, acest lucru va afecta foarte mult industria noastră minieră și industria cărbunelui”, a spus Muraev.

Fostul deputat consideră în același timp că aproximativ 50 de mii de mineri ucraineni și-ar putea pierde locul de muncă.

„Acest lucru va duce la demiterea a peste 30 de mii de mineri care lucrează în sectorul public și a aproximativ 20 de mii care lucrează în sectorul privat”, a concluzionat politicianul.

Conform prognozei sale, Ucraina va reduce producția de energie electrică, iar acest fapt va atrage noi demiteri. În plus, a adăugat Muraev, unele orașe satelite ale centralelor electrice ar putea rămâne fără carburanți în cazul închiderii acestora.

Добавить комментарий