Lui Ruslan Prus din orașul Novodnistrovsk  i s-a conferit titlul de Erou al Ucrainei post-mortem

22 4 Ф 1

La Kiev, Volodymyr Zelenski a înmânat Ordinul Steaua de Aur militarilor care au primit titlul de Erou al Ucrainei. Unor dintre militari această distincție onorifică li s-a acordat post-mortem. Astfel, Președintele a înmânat Ordinul Steaua de Aur soției lui Ruslan Prus, căzut la datorie.

Anul trecut, în luna mai, locotenentul superior  a plecat într-o misiune de luptă în locul colegului său, care nu a putut face acest lucru din motive de sănătate. În timpul unei lupte în apropiere de Bahmut, acesta și-a pierdut viața. Pentru curajul personal și eroismul de care a dat dovadă în apărarea suveranității de stat și a integrității teritoriale a Ucrainei, precum și pentru serviciile dezinteresate aduse poporului ucrainean lui Ruslan Prus i s-a conferit titlul de Erou al Ucrainei.

Se știe că Ruslan Prus s-a născut în regiunea Hmelnyțki în 1982. El a participat la Operațiunea antiteroristă. Pentru a apăra pământul ucrainean, Ruslan Prus s-a întors  de peste hotare  în 2022. Eroul a fost înmormântat la 25 mai în Novodnistrovsk, unde a trăit cu familia sa. I-au rămas soția, fiica, tatăl și sora.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий