Luminița Odobescu: „Cerem Rusiei să înceteze crimele de război”

12 10 F 3
Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, a cerut Rusiei să înceteze atacurile constante asupra Ucrainei, în special asupra regiunii Odesa, care afectează direct teritoriul românesc. Miercuri noapte o altă dronă a fost doborâtă acolo, scrie „Evropeiska Pravda”. Ministrul român de Externe, în postarea sa pe Twitter (X), a calificat drept „dezgustătoare” atacurile rusești asupra infrastructurii civile din Ucraina, adăugând că acestea au dus din nou „la consecințe serioase în România”. „Noi dovezi ale exploziei au fost găsite pe teritoriul României. Cerem Rusiei să înceteze aceste crime de război”, a adăugat Odobescu.
După cum a informat anterior Ministerul român al Apărării, miercuri dimineață, în jurul orei 5:00, pe teritoriul României a fost reperată o dronă care a zburat „din zona de conflict din Ucraina”.
Acest lucru s-a întâmplat pe fondul unor atacuri kamikaze rusești regulate asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea frontierei româno-ucrainene. În timpul inspectării locului prăbușirii, serviciile speciale au găsit un crater de la presupusa prăbușire a dronei. „Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile desfășurate de Federația Rusă împotriva infrastructurii civile din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și contravin grav normelor dreptului umanitar internațional”, a adăugat ministerul.
După cum știți, acesta nu este primul incident de acest fel. Ministerul român al Apărării a concluzionat anterior că dronele care au căzut pe teritoriul României erau drone rusești, doborâte de Apărarea Antiaeriană a Ucrainei.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий