Magazinul „Iana” – o afacere de familie

DSC_0285

Doamna Diana Gherman este vânzătoare la magazinul „Iana”  din Tărăsăuți, care aparține părinților ei, Serghei și Viorica. Este o afacere de familie, iar magazinul a fost numit în cinstea fiicei mai mici a soților Serghei și Viorica, care, de asemenea, este antrenată la această activitate comercială.

Tărăsăuți este un sat mare din Valea Prutului, așezat de-a lungul autostrăzii  ce duce spre Mămăliga și Moldova. Chiar pe timpuri aici au existat mai multe puncte comerciale pentru comoditatea sătenilor. La marginea satului, dinspre Marșinți,  își avea magazinul Anton Moisei. Numele lui și astăzi este pomenit. „La Anton” – așa este cunoscută de toți șoferii și pasagerii prima oprire a autobuzelor care circulă dinspre Noua Suliță și Cernăuți. Iar soții Serghei și Viorica își au gospodăria chiar alături.

–Aici era nevoie de un magazin și ne-am apucat de această afacere, constată doamna Viorica. Am început de la un simplu chioșc, unde vindeam marfa, iar acum dispunem de un magazin așa cum se cuvine. Ne ajută fiicele Diana și Iana. În prezent Iana e preocupată de creșterea micuțului și contăm mai mult pe Diana.

–Cumpărători avem permanent, căci vindem mai mult mărfuri de prima necesitate, spune doamna Diana. O parte din produse le aducem singuri de la Cernăuți. Punem în vânzare produse proaspete și prin aceasta îi atragem pe cumpărători.

Anul trecut alături de magazinul „Iana”, acolo unde se opresc autobuzele, a fost amenajată o mică stație pentru pasagerii care se folosesc de transportul public. Însă mulți săteni nu pleacă la Noua Suliță după produsele de care au nevoie zilnic, căci le găsesc întotdeauna la magazinul „Iana”, unde îi așteaptă cu zâmbetul binevoitor doamna Diana.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий