Mai aproape de Dumnezeu…

4 05 2022 IN 11

A plecat la cele veşnice gospodarul din Oprişeni, Nicolae Bâcu. A reuşit în viaţa sa pământească să ridice o casă – leagănul fericit al familiei,  s-o înconjoare cu pomi fructiferi şi să-şi dea în rând cu lumea urmaşii – fiica şi cei doi feciori. Nicolae Bâcu a fost mândru că în casa lui au crescut doi poeţi. Feciorii săi – Vasile şi Ion – sunt cunoscuţi în spaţiul spiritual românesc nu numai prin faptul că mânuiesc cu iscusinţă cuvântul artistic, ci şi prin omenia lor, preluată de la părinţi.

Pe Nicolae Bâcu îl deplânge întregul sat, el va rămâne în memoria consătenilor săi aşa luminos şi bun la inimă cum a fost întreaga viaţă. Aşa şi-l închipuie şi toţi acei care nu l-au cunoscut,  dar i-au apreciat feciorii. Iată de ce, în aceste momente grele pentru familia Bâcu de la Oprişeni, sosesc condoleanţe din multe părţi. Dumnezeu să-l odihnească pe cel care a fost Nicolae Bâcu, membrii familiei sale să trăiască şi să-l pomenească.

Profunde condoleanţe îi adresează colegului nostru Vasile Bâcu, redactor-şef al săptămânalului „Gazeta de Herţa”, şi colectivul publicaţiei online „Libertatea Cuvântului”, în legătură cu pierderea irecuperabilă – moartea tatălui  Nicolae.

Drum lin spre îngeri!

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий