Maia Sandu a dat asigurări că Republica Moldova susține Ucraina în lupta sa împotriva rușilor

3 09 F 4

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat atacul nocturn al Rusiei asupra regiunii Odesa, care a durat 3,5 ore.

„Condamn cu fermitate atacul brutal al Rusiei asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa. Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru fiecare infrastructură distrusă. Gândurile mele sunt alături de toate victimele. Moldova stă ferm alături de Ucraina”, a scris Maia Sandu pe Twitter.

La 3 septembrie, la ora 01:05, a fost declarată o alertă aeriană în regiunea Odesa din cauza amenințării cu utilizarea de către inamic a dronelor de atac. La ora 4.17 s-a comunicat că o explozie puternică a avut loc din nou la Reni.

Ulterior, șeful Administraţiei Militare Regionale Odesa a declarat că 22 de drone de atac au fost distruse de Forțele noastre de apărare antiaeriană. Dar au existat și lovituri la infrastructura portuară. Doi angajați civili ai portului au fost răniți. Aceștia sunt spitalizați. Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență a lichidat deja urmările bombardamentelor.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий