Maia Sandu declară despre necesitatea reechipării armatei moldave

14 07 2022 Ф 4

Președintele Moldovei, Maia Sandu, a declarat că țara sa are nevoie de reechiparea  armatei cu arme moderne în caz de atac al Rusiei, transmite Ukrinform, cu referire la IPN. „Ce vom face dacă Rusia ne atacă? Să mergem să ne apărăm cu sapa? Nu vrem ca cineva să ne atragă în război, dar este realitatea la care trebuie să fim pregătiți. Toată retorica opoziției este falsă, deoarece UE a declarat că ne oferă echipamente neletale, deși avem nevoie de muniții. Trebuie să analizăm serios modul în care este echipată armata națională. Dacă avem deja o armată, atunci nu o putem lăsa la sapă de lemn. Trebuie să facem lucruri elementare. Este greșit să păstrezi armata fără niciun echipament care să-i permită să ne apere. Singura promisiune pe care o avem, ne-a oferit Uniunea Europeană și înseamnă arme neletale”, a explicat Maia Sandu. Ea a adăugat că Republica Moldova a fost și va rămâne o țară pașnică.

„Nu avem nevoie de o armament pentru a ne lupta cu vecinii, așa cum face Rusia. Vrem să fim în siguranță acasă și să nu vrem să ne atace cineva. Deși sistemul nostru de apărare  este într-o stare foarte deplorabilă, și, dacă n-ar fi fost această agresiune rusă împotriva Ucrainei, probabil, că n-am fi discutat despre necesitatea de echipare a armatei. Dar, în condițiile în care vedem ce face Rusia în Ucraina, ar fi neserios să nu ne gândim despre aceea cum să ne apărăm, dacă ni se va întâmpla o astfel de tragedie. Sper foarte mult că nu se va ajunge la aceasta, dar nu depinde de noi ”, a accentuat Maia Sandu.

După cum a comunicat Ukrinform,  Maia Sandu, la conferința de presă comună cu Președintele Ucrainei,  Volodymyr Zelenski, de la Kiev a declarat că Moldova este gata să sprijine Ucraina în ceea ce privește deminarea și să continue ajutorul umanitar pe fondalul agresiunii Rusiei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий