Maia Sandu: „Războiul nejustificat împotriva Ucrainei este o încălcare gravă a dreptului internațional și a drepturilor omului”

30 07 2022 F 4

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat uciderea prizonierilor de război ucraineni în Olenivka, dând vina direct pe Rusia și solicitând o anchetă internațională, scrie publicaţia ucraineană „Evropeiska pravda”, citând postarea ei pe Twitter.

„M-a îngrozit şi m-a cutremurat uciderea de către Rusia a prizonierilor de război ucraineni în colonia Olenivka. Acest război nejustificat împotriva Ucrainei este o încălcare gravă a dreptului internațional și a drepturilor omului. Condamnăm ferm astfel de acțiuni și solicităm o anchetă și sancțiuni internaționale”, a scris Maia Sandu.

După cum s-a comunicat, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă și de securitate, Josep Borrell, a condamnat uciderea a zeci de prizonieri de război ucraineni în Olenivka, regiunea Donețk, ocupată de ruși.

Vă amintim că pe 29 iulie, presa rusă a relatat despre bombardarea unei colonii din Olenivka, regiunea Donețk, unde erau ținuți prizonieri ucraineni. Propagandiștii au susținut că au fost cel puțin 53 de morți. Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a negat acuzațiile Federației Ruse că lovitura ar fi fost dată de trupele ucrainene. Potrivit Statului Major, rușii au încercat să ascundă torturile și uciderea prizonierilor.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий