Mâine, 4 iunie, Ucraina va începe să furnizeze energie electrică Republicii Moldova

3 06 2022 F 7

Despre aceasta a comunicat Serviciul de presă al Companiei Naţionale „Energoatom”, scrie „Evropeiska pravda”.  Se menționează că „Energoatom” a semnat un contract de export cu Compania de stat din Republica Moldova „Energocom”, conform căruia intenționează să furnizeze Republicii Moldova 85,2 mii MWh-oră de energie electrică în iunie la un preț de 77 dolari SUA  pentru 1 MWh- oră. „Energoatom” are un mare potențial de creștere a volumului producției de energie electrică, astfel încât exportul său în Moldova, și ulterior în țările vecine ale UE, este destul de promițător pentru activitatea comercială a companiei”, se spune în comunicat.

Specialiştii de la „Energoatom” consideră că datorită furnizării de energie electrică Moldovei, ţara vecină își poate reduce dependența de energia generată de Centrala electrică raională de stat a Moldovei, care aparţine Rusiei.

După cum a menţionat anterior vicepremierul,  ministrul Infrastructurii al Moldovei, Andrei Spinu, Compania „Energocom”  intenționează să semneze un acord cu „Energoatom” privind livrarea de energie electrică, care ar trebui să acopere până la 30 la sută din necesităţile Moldovei pentru luna iunie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий