Mama – ocrotitoarea căminului  familial

TOPSHOT - Ivanna, Ukrainian partner of US serviceman Christopher James Campbell (82 Airborne Forces), volunteer for the International Legion for the Defence of Ukraine who died in Bakhmut, reacts during his funeral ceremony outside of the Mykhaylo Golden Domes cathedral in Kyiv. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP) (Photo by SERGEI SUPINSKY/AFP via Getty Images)

La 14 mai, în a doua duminică a acestei luni, în Ucraina a fost marcată Ziua Mamei. Pentru prima dată Ziua Mamei a fost sărbătorită în statul Virginia al SUA în 1910. Pe teritoriul ucrainean, marcarea Zilei Mamei a început în 1928, la Lviv. În 1939 puterea sovietică a interzis această sărbătoare. Ea a fost din nou inclusă în calendarul ucrainean în 1990.

Acum, al doilea an la rând, Ziua Mamei este marcată în Ucraina pe timp de război. În pofida cruzimii războiului, mamele ucrainene continuă să nască, viaţa, cum s-ar spune, nu poate fi învinsă.  Mamele, în cele mai dramatice condiţii stau ca un scut viu în apărarea copiilor lor.

Iar aceste mame din CT Noua Suliţă şi-au pierdut feciorii sau soţii în luptele pentru apărarea libertăţii şi independenţei ţării. Durerea lor o împart toţi locuitorii Comunităţii, şi nu numai. Ele sunt susţinute şi ajutate de întreaga Comunitate.

14 05 Ф 6

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий