Maratonul de presă al Preşedintelui Volodymyr Zelenski

26 11 2021 INFO 7

La 26 noiembrie a avut loc maratonul de presă al Preşedintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenski. Timp de cinci ore şi 30 de minute şeful statului a răspuns la întrebările mediilor ucrainene şi străine. Răspunzând la întrebarea despre verosimilitatea unui război în Ucraina, Volodymyr Zelenski a accentuat că ţara noastră se află în stare de război deja al optulea an. „Consider că o astfel de verosimilitate poate fi zilnic. Unele mass-media sperie lumea că mâine va fi război. Noi ţinem sub control frontierele şi suntem gata pentru orice escaladare. În primul rând, trebuie să contăm pe noi înşine”, a subliniat Preşedintele. Volodymyr Zelenski a mai spus că zilnic comunică liderii diferitor ţări. „Ei vor ca noi să începem să comunicăm cu Federaţia Rusă, neapărat va fi un sunet. Ei vor ca administraţia noastră să contacteze cu administraţia Federaţiei Ruse. Cred că în timpul apropiat  Ermak va începe să contacteze cu ei”, a accentuat Volodymyr Zelenski. El a specificat că Ucraina niciodată n-a atacat Rusia. „Atunci când se spune despre escaladarea la frontierele Federaţiei Ruse, nu este vorba de Rusia, ci de linia de contact cu teritoriile ocupate ale Ucrainei”, a explicat Preşedintele.

Volodymyr Zelenski a declarat că Ucraina este gata pentru a dialoga cu Rusia în vederea reglementării conflictului armat în estul ţării nu numai în cadrul „cvartetului Normandia”, dar şi într-un alt format paralel.

Volodymyr Zelenski a recunoscut că în cei 2,5 ani de aflare în postul de Preşedinte el nu a reuşit să îndeplinească toate promisiunile electorale, dar sunt şi rezultate, de care este mulţumit.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий