Mariupolul poate fi atacat de holeră

Local civilians walk amid destroyed buildings in Mariupol near the Illich Iron & Steel Works Metallurgical Plant in territory under the government of the Donetsk People's Republic, eastern Ukraine, Friday, May 27, 2022. (AP Photo/Alexei Alexandrov)

Medicul sanitar-șef  de stat al Ucrainei, Igor Kuzin, a comunicat că la Mariupol a apărut pericolul izbucnirii holerei.  Consilierul primarului orașului, Petro Andriușcenko, a declarat că ocupanții introduc în Mariupol regimul de carantină pentru a preveni extinderea infecției, comunică Audiovizualul public ucrainean.

Holera este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Vibrio cholerae. Patogenul se răspândește prin apă poluată și alimente și provoacă diaree puternică, ceea ce duce la deshidratarea organismului și la moarte. Holera se răspândește rapid, chiar și cazurile izolate pot cauza o epidemie.

La 6 iunie autoritățile de ocupație a Mariupolului au comunicat că în oraș există câțiva factori care pot facilita epidemia de holeră. Este vorba de lipsa asigurării centralizate cu apă și canalizației, rețelele respective fiind ruinate de cotropitori în timpul ocupării orașului. Mii de cadavre care nu au fost înmormântate, gunoiștile enorme care s-au format pe străzi. Murdăriile nimeresc în mare, unde apar condiții favorabile pentru înmulțirea bacteriilor. De asemenea, se simte lipsa instituțiilor sanitare și a medicilor.

În orașul Mariupol, unde nu există apa epurată, unica posibilitate de a salva viața miilor de orășeni este crearea coridoarelor verzi pentru evacuarea lor.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий