Mărțișorul la Liceul din Cupca

7 03 2023 ES 1

Așteptată și dorită, sărbătoarea Primăverii este marcată anual prin măsurile festive ce le desfășurăm la Liceul din Cupca. Deși cam trist și amărât în acest an, Mărțișorul, deocamdată calendaristic a poposit totuși la noi. Mai întâi am organizat o frumoasă expoziție de mărțișoare pe coridorul școlii. Ziare, unde sunt publicate materiale despre frumoasa sărbătoare a Primăverii, desene ale copiilor, aplicații pe hârtie și carton, mărțișoare confecționate de elevii noștri sub îndrumarea bunilor dascăli.

7 03 2023 ES 2

Cu câțiva ani în urmă am scos de sub tipar broșura „Ți-am adus un Mărțișor”. Am adunat pe cele câteva pagini poeziile diferitor autori consacrate Mărțișorului.

În primele zile ale lunii martie, la Liceul nostru continuă solemnitățile prilejuite de frumoasa sărbătoare a primăverii.  Astfel, zilele acestea elevii claselor primare au pregătit un montaj literar-artistic dedicat Mărțișorului. Elevii claselor 1-4, sub îndrumarea bunelor și răbdătoarelor învățătoare au recitat versuri, au pregătit mici scenete, au cântat cântece de primăvară. Toți cei prezenți la ceremonie au ascultat cu multă plăcere Legenda Mărțișorului, o frumoasă înregistrare audio în limba română.  Trei elevi, un băiețel și două fetițe, au reprezentat mărțișoarele și luna Martie, băiețelul împărțind din coșulețul primăverii crenguțe de care au fost legate mărțișoare.

Din partea direcției Liceului Cupca am mulțumit celor cinci pedagogi, și anume doamnelor Marina Dugan, psihologul liceului, Mariana Opaeț, Viorica Marcu, Domnica Ciobotari și Rodica Țugui, pentru munca și efortul depus. De asemenea, și părinților pentru costumație. În una din sălile de clasă a fost amenajat un colțișor dedicat Mărțișorului, unde mai mulți elevi din diferite clase s-au fotografiat.

7 03 2023 ES 3

O expoziție dedicată Mărțișorului am amenajat pe culoarul liceului. Pe lângă toate celelalte atribute am decorat și copăcelul Păcii, cu floricele artificiale, mărțișoare mai mari sau mai mici.

Aducem, de asemenea, mulțumiri elevilor clasei a 7-ea a liceului nostru, care sub îndrumarea dirigintei, doamna Lucica Dușceac, au confecționat din hârtie, carton, bumbac, mărțișoare foarte frumoase.

În felul acesta educăm la elevi dragostea de frumos, de tradiții, de sărbătorile neamului, dar și priceperea de a pregăti, a confecționa, a deprinde dibăcia meșteșugurilor tradiționale.

7 03 2023 ES 4

Eleonora SCHIPOR,

pedagog-organizatoare la Liceul din Cupca

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий