Militarii ucraineni au lovit cu rachete toate podurile care duc spre Herson

25 07 2022 F 2

În ultima săptămână, loviturile militare ucrainene au afectat toate cele trei poduri controlate de ruși care duc spre Herson,  au declarat specialiştii de la Institutul american de studiere a războiului (ISW), relatează Ukrinform. La  24 iulie trupele ucrainene au atacat podul de peste barajul hidrocentralei Nova Kahovka, avariind drumul. Cu toate acestea, vehiculele ușoare mai pot trece pe pod. Sursele ruse au susținut că Ucraina a folosit HIMARS pentru această lovitură și că reparațiile podului deja continuă.

După cum s-a menționat la ISW, cadrele filmate la 23 iulie arată cum mașinile ocolesc găurile lăsate pe podul Antonov de lângă Herson. Analiştii presupun că repararea podului Antonov poate fi mai dificilă decât cea a podului de la Nova Kahovka.

De asemenea, potrivit ISW, în noaptea de 24 iulie, partizanii ucraineni au aruncat în aer o cale ferată controlată de ruși în apropiere de Novobogdanivka, regiunea Zaporojjia, la 30 de kilometri la nord de Melitopol. Imaginile arată rupturi ale nodului feroviar care separă Vasilievka și Tokmak de linia ferată principală spre Melitopol.

„Oficialii ucraineni au comunicat că trupele ruse folosesc calea ferată pentru a transporta echipamente și personalul din Melitopol spre Vasylivka și Tokmak”, au menţionat analiștii.

În dimineața zilei de 20 iulie ocupanții au declarat că Forțele Armate ale Ucrainei au lovit din nou podul Antonov de lângă Herson. Trecerea a fost închisă temporar. Forțele Armate ale Ucrainei au lansat 12 rachete, dintre care 11 au lovit podul. Podul este aproape complet distrus.

Iar pe 24 iulie a devenit cunoscut faptul că ocupanții încearcă să repare în grabă podurile, strategice pentru ei, avariate de Forțele Armate ale Ucrainei în regiunea Herson.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий