Ministerul român al Apărării „neagă categoric” doborârea dronelor rusești în România

4 09 F 1

Ministerul român al Apărării a dezmințit informațiile părții ucrainene cu privire la doborârea unor drone de atac rusești în România, în timpul unui atac nocturn la 4 septembrie.

După cum scrie „Evropeiska pravda”, Ministerul român al Apărării Naționale a publicat un comunicat în legătură cu aceasta.  Ministerul român al Apărării a declarat că „neagă categoric” doborârea dronelor rusești în România: „Ministerul dezminte categoric informațiile apărute în spațiul public cu privire la așa-zisa situație… în care drone rusești au căzut pe teritoriul național al României». „Structurile responsabile din cadrul Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația în legătură cu atacul dronelor rusești asupra infrastructurii din apropierea porturilor ucrainene de pe Dunăre, în noaptea trecută, sâmbătă și duminică. În niciunul dintre episoade, armele de atac folosite de Federația Rusă nu au reprezentat o amenințare militară directă la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României”, se arată în comunicat.

În același timp, ministerul consideră aceste atacuri ale Rusiei nejustificate și contrare dreptului umanitar internațional.  Ministerul Apărării adaugă că aplică măsuri sporite de vigilență pe uscat, pe mare și în aer și „contribuie la consolidarea apărării și descurajării pe flancul estic, în conformitate cu planurile naționale și ale NATO”.

După cum știe, Ministerul ucrainean de Externe, citând Serviciul de Stat de Frontieră, a comunicat că, în timpul atacului asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre din noaptea de 4 septembrie, drone rusești „Shahed” au căzut pe teritoriul românesc, și a adăugat o fotografie a exploziei de pe cealaltă parte a Dunării.

În februarie, România înregistrase deja rachete rusești care zburau în apropierea granițelor sale. Atunci, Kievul a comunicat că două rachete de croazieră rusești „Kalibr” au trecut granița Ucrainei cu Republica Moldova și au zburat în spațiul aerian românesc.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий