Ministerul rus de Interne l-a pus pe Volodymyr Zelenski pe lista persoanelor căutate

Ukraine's President Volodymyr Zelenskyy addresses a media conference at the Palace of the Grand Dukes of Lithuania during the Three Seas Initiative Summit and Business Forum in Vilnius, Thursday, April 11, 2024. (AP Photo/Mindaugas Kulbis)

Ministerul rus de Interne l-a pus pe lista persoanelor căutate pe Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski. Oficiul președintelui i-a sfătuit pe ruși să caute „bunul simț”.

Despre aceasta a comunicat agenția de presă rusă RIA Novosti, citând agenția rusă de aplicare a legii.

În baza de date de căutare a Ministerului rus de Interne se precizează că Volodymyr Zelenski, născut în 1978, originar din Kryvyi Rig, regiunea Dnipropetrovsk, este căutat în temeiul unui articol din Codul penal al Federației Ruse. Cu toate acestea, ministerul nu a oferit detalii cu privire la articolul în temeiul căruia Zelenski este căutat.

Într-un comentariu pentru RBK-Ucraina, purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean, Serghii Nikiforov, a sfătuit Ministerul rus de Interne să „caute mai întâi conștiința și bunul simț”. Ministerul ucrainean de Externe a declarat că rapoartele rusești despre faptul că Ministerul rus de Interne l-ar fi pus pe Zelenski pe lista persoanelor căutate sunt o „dovada disperării” mașinăriei de stat și a propagandei rusești, care nu știu ce alt motiv de presă să găsească pentru a atrage atenția.

Ministerul ucrainean de Externe a reamintit, de asemenea, că, spre deosebire de „anunțurile rusești fără valoare”, mandatul de arestare al Curții Penale Internaționale (CPI) împotriva președintelui rus Vladimir Putin, suspectat de comiterea de crime de război, este „cât se poate de real” și este executoriu în 123 de țări.

„Libertatea Cuvântului” – www.liberti.com 

 

Добавить комментарий