Ministru britanic: „Marea Britanie și prietenii Ucrainei fac tot posibilul pentru a asigura succesul Ucrainei pe câmpul de luptă”

6 02 2023 F 5 a

A oferi Ucrainei toate mijloacele necesare pentru a câștiga războiul cu Rusia este de fapt singura cale către pace. Este opinia ministrului britanic de Externe,  James Cleverley, exprimată într-un articol pentru „Times of Malta”. „Ca toți conducătorii autoritari, Putin reacționează doar la puterea oponenților săi. În decembrie anul trecut, a respins planul de pace în 10 puncte al lui Volodymyr Zelenski. De aceea, Marea Britanie și prietenii Ucrainei fac tot posibilul pentru a asigura succesul Ucrainei pe câmpul de luptă.  Și tocmai așa mă bucur că Germania și SUA se alătură Marii Britanii pentru a trimite tancuri ucrainenilor. A le oferi ucrainenilor instrumentele de care au nevoie pentru a-și îndeplini misiunea este cea mai rapidă – de fapt singura – cale spre pace”, a scris Cleverley.

El a subliniat că ambițiile lui Putin nu se termină cu cucerirea și anexarea Ucrainei, președintele rus vrea să răstoarne politica mondială și să pună sub semnul întrebării ordinea internațională.

„Și dacă va reuși, ne va trage pe toți înapoi în era violenței și cuceririlor. Dar nu putem și nu vom permite lui Putin să câștige. Acțiunile sale brutale sunt o încălcare clară a Cartei ONU”, a spus ministrul britanic. El a adăugat inteligent că Ucraina suportă greul brutalității lui Putin, dar întreaga lume plătește un preț exorbitant pentru războiul pe care l-a ales Putin. „Cele mai sărace țări ale lumii sunt amenințate de un tsunami de foame. Creșterea prețurilor la energie va împinge milioane de oameni înapoi în sărăcie din întreaga lume. Și nu trebuie să uităm de poporul rus. Și el a fost capturat de Putin”, a adăugat ministrul.

În ajun, Ministerul Apărării al Marii Britanii a demonstrat cum echipajele de tancuri ucrainene însușesc rapid tancurile Challenger 2.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий