Ministru român: „Atacul trupelor ruse asupra regiunii Odesa confirmă că acest război nu este doar ilegal, ci și imoral și trebuie să se încheie cât mai curând posibil”

2 07 2022 F 7

România este pregătită să ajute victimele atacurilor cu rachete de la Serghiivka, care au avut loc în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, a declarat ministrul de Externe al țării, Bogdan Aurescu, scrie „Evropeiska pravda” cu referire la digi24.ro.

„Această situație teribilă, care a apărut din cauza atacului trupelor ruse asupra regiunii Odesa, confirmă că acest război nu este doar ilegal, ci și imoral și trebuie să se încheie cât mai curând posibil”, a spus Aurescu, adăugând că se află în contact cu colegii săi din Moldova, aflând de ce ajutor este nevoie. „Aceasta este o ordinară încălcare gravă a dreptului internațional umanitar, o încălcare gravă a regulilor de a duce război, acţiunilor de luptă. Deoarece dreptul internațional umanitar interzice civililor să fie obiectul unor atacuri militare, interzice implicarea obiectelor civile în ostilități», a adăugat el.

În noaptea de 1 iulie, ocupanții au lovit regiunea Odesa cu rachete. Una dintre rachete a nimerit într-un bloc locativ cu 9 etaje. Rachetele au lovit și centrul de recreere.

Potrivit ultimelor date, 21 de persoane au murit în urma atacului asupra orăşelului Serghiivka.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий