Ministrul Finanţelor din România vrea instalarea de scannere la punctele vamale de la frontiera cu Ucraina

08016e99cd34c3b87262aa013c9e8bbb-1063x560-00-86

Ministrul Finanţelor de la București, Eugen Teodorovici, a declarat vineri că intenționează să securizeze punctele vamale de la frontiera cu Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, unde să fie instalate scannere pe fiecare linie de intrare în ţară, pentru a fi verificate toate transporturile. El susţine că România pierde anual un miliard de euro din contrabanda cu ţigări.

Eugen Teodorovici a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că un obiectiv important pentru anul acest şi pentru anul viitor este acela de securizare a punctele vamale de la frontiera cu Ucraina, Republica Moldova şi Serbia.

 „Un miliard de euro la bugetul de stat anual România pierde pentru faptul că sunt foarte multe produse de contrabandă, ţigări, care intră în special prin punctele de frontieră. Şi atunci, cred că un obiectiv foarte important pentru anul acesta şi anul care urmează este acela de a securiza în prima fază cel puţin partea de puncte vamale pe graniţa cu Ucraina, Republica Moldova şi Serbia. Adică, în primul rând să avem la nivelul Ministerului de Finanţe toată infrastructura, să fie într-un singur loc…”, a afirmat Teodorovici.

Teodorovici spune că scannerele vor verifica toate transporturilor care intră în ţară, şi nu va mai fi eşantion ca până acum.

Добавить комментарий