Ministrul ucrainean de Externe propune să fie dat uitării cazul cu implicarea oficialilor maghiari în procesul electoral din Ucraina

kuleba

Incidentul cu amestecul Ungariei în procesul electoral din Ucraina trebuie dat uitării și ar trebui să se revină la o  discuție de fond cu privire la toate aspectele de pe agenda relațiilor dintre cele două țări, consideră ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

„Mă pronunț pentru relații constrictive și pozitive. Dar dacă cineva dintre parteneri trece linia roșie va primi imediat o lovitură puternică din partea noastră care îl va  aduce înapoi, dincolo de linia roșie. Cred că ar trebui lăsat de domneiul trecutului cazul cu amestecul în procesul electoral din Ucraina” a declarat joi Dmytro Kuleba în cadrul unui briefing online, notează Libertatea Cuvântului cu referire la Interfax- Ukraina.

Potrivit ministrului, Ucraina a acționat dur pentru că este o chestiune de principiu. „Am acționat dur pentru că este o chestiune de principiu. Sper că acest caz trebuie dat uitării, emoțiile vor dispărea și vom reveni la o dicuție de fond cu partenerii maghiari pe toate problemele din agenda realțiilor dintre  Ucraina și Ungaria «, a explicat Kuleba.

Reamintim că Ucraina ar fi interzis intrarea în țară a doi oficiali maghiari de rang înalt din cauza implicării acestora în campnaia lectorală din regiunea Transcarpatia în timpul recentelor alegeri locale.

În același timp, Ministrul de Externe al Ungariei, Szijjártó Péter, a catalogat decizia Ucrainei de a interzice politicienilor maghiari accesul în Ucraina din cauza amestecului în alegerile locale din regiunea Transcarpatia ca fiind „jalnică și absurdă”, notează Evropeiska pravda cu referire la Reuters.

Potrivit lui Szijjártó, Ucraina a întreprins „măsuri neprietenoase” împotriva Ungariei, convocând ambasadorul Ungariei și interzicerea accesului  în Ucraina în cazul a doi oficiali maghiari.

„Ucraina trimite un semnal … că refuză la sprijinul Ungariei în eforturile de integrare euro-atlantică ”, a spus  Péter Szijjártó.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий