Mircea Lucescu, campion în Ucraina cu Dinamo Kiev!

MGJlYzBiZTk5ODBiMTg1ZWRjMzk0ZWI2MTMyNTE=.thumb

Duminică, în runda cu numărul 23 din Ucraina, Dinamo Kiev a trecut fără emoții de Ingulets, scor 5-0. Zabarnyi (4′), Besiedin (14′), Tsygankov (48′, 70′) și Popov (82′) au marcat pentru formația antrenată de Mircea Lucescu. Tot duminică , Șahtar Donețk, ocupanta locului secund, a pierdut pe terenul celor de la Oleksandria, scor 0-2.

Astfel, cu trei runde înainte de final, Dinamo Kiev are un avans de 13 puncte față de Șahtar și este matematic campioană. Ultimul titlu cucerit de formația din capitala Ucrainei data din sezonul 2015/2016.

Pentru Mircea Lucescu este al nouălea titlu de campion al Ucrainei și primul la Dinamo Kiev. Celelalte opt au fost câștigate alături de marea rivală Șahtar, unde a lucrat în perioada 2004-2016.

Mircea Lucescu, care a preluat banca tehnică a lui Dinamo Kiev la începutul acestui sezon, a avut parte de o stagiune excelentă. A câștigat Supercupa Ucrainei, a calificat echipa în grupele Champions League și, ulterior, în optimile Europa League, iar acum este aproape de event. Pe lângă titlul asigurat astăzi, Dinamo este calificată și în finala Cupei, unde va întâlni Zorya.

-18 victorii, patru remize și o singură înfrângere a înregistrat Dinamo Kiev în actuala ediție de campionat

-51-14 este golaverajul lui Dinamo Kiev din campionat

Palmaresul lui Mircea Lucescu în străinătate

Cupa UEFA (cu Șahtar)

Supercupa Europei (cu Galatasaray)

9 titluri în Ucraina (8 cu Șahtior și unul cu Dinamo Kiev)

6 Cupe ale Ucrainei (toate cu Șahtar)

8 Supercupe ale Ucrainei (7 cu Șahtar și una cu Dinamo Kiev)

2 titluri în Turcia (cu Galatasaray și Beșiktaș)

Supercupa Rusiei (cu Zenit)

Libertatea Cuvântului  (www.lyberti.com)

Добавить комментарий