Misiunea diplomatului e să dureze punți spirituale între popoare

24 03 2023 F 1 (3)

La 24 ianuarie și-a sărbătorit  jubileul de aur doamna Consul General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu. Ziua ei de naștere a coincis cu sărbătoarea Micii Uniri, eveniment care a pus începuturile statului român modern. Această coincidență este semnificativă, deoarece doamna Irina Loredana Stănculescu a reușit, în cei aproape cinci ani de activitate diplomatică în vechea capitală a  Bucovinei, să-i unească pe reprezentanții comunității românești din ținut întru atingerea noilor orizonturi ale prosperării spirituale. Într-un recent interviu șefa misiunii  consulare românești de la Cernăuți a declarat: „La Cernăuți am descoperit oameni calzi, care scriu versuri și recită poeziile marilor clasici în limba noastră maternă, care se străduiesc să-și păstreze identitatea. În aceste ținuturi m-am împlinit și redescoperit spiritual. Ce înseamnă pentru mine Bucovina, astăzi? Aici, în Bucovina, m-am trezit adeseori că spun „Sunt acasă” și aceasta datorită faptului că am întâlnit aici o comunitate de români care m-a făcut, prin acțiunile lor, să mă simt parte din această mare familie. Voi purta, pentru totdeauna, o sinceră recunoștință bunilor noștri bucovineni, prin care neamul respiră și, alături de care, orice român poate simți că are viitor”.

Mandatul Consulului General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, a coincis cu cea mai complicată  perioadă pentru Ucraina – războiul împotriva agresiunii ruse. Neobositul diplomat român a contribuit personal la primirea refugiaților din Ucraina în România, la antrenarea organizațiilor de binefacere românești la acordarea de ajutor umanitar Ucrainei, inclusiv regiunii Cernăuți. Încurajează activitatea societăților național-culturale românești, precum și a presei de expresie românească din ținutul bucovinean.

Redacția ediției online a ziarului „Libertatea Cuvântului” o felicită cordial pe doamna Consul General, Irina Loredana Stănculescu, cu prilejul frumosului jubileu, dorindu-i multă sănătate, activitate rodnică în continuare întru durarea punților între popoarele român și ucrainean, după cum s-a exprimat Excelența Sa. Punți ale prieteniei și ale prosperării. La mulți ani fericiți!

Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий