Moldova – sub pericolul unui „război hibrid”

13 03 2023 F 3

Ministrul Apărării al Moldovei, Anatolie Nosatîi, consideră că țara nu se află în „pericol militar iminent”, dar, în același timp, este obiectul unui „război hibrid purtat de Rusia” cu scopul „răsturnării puterii de stat”.

El a declarat aceasta într-un interviu acordat AFP, comunică publicaţia ucraineană „Evropeiska pravda”. „În prezent nu există nicio amenințare militară directă pentru Moldova, dar există și alte tipuri de pericole care afectează securitatea țării – un război hibrid”, a spus Nosatîi. El a explicat că Rusia, prin crearea „dezinformării, tensiunii în societatea noastră”, încearcă „să schimbe ordinea politică, să destabilizeze și să răstoarne puterea de stat”. „Cea mai mare provocare acum este încercarea Federației Ruse de a destabiliza situația”, a adăugat ministrul Apărării al Moldovei.

Casa Albă a declarat săptămâna trecută că persoanele conectați la informațiile ruse intenționează să organizeze proteste în Moldova pentru a răsturna guvernul actual și a instala un guvern mai pro-rus. Duminică, poliția din Moldova a anunțat că a descoperit un grup de organizatori de revolte pe fondul unui protest al forțelor pro-ruse la Chișinău.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий