Momente semnificative ale săptămânii

Ukrainian national guard servicemen of Khartia brigade take cover after firing towards Russian positions by a D-20 cannon at the frontline near Kharkiv, Ukraine, Monday, June 10, 2024. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Putin cere patru regiuni din Ucraina și Crimeea în schimbul păcii, Zelenski îl numește „Hitler”. Ucraina și SUA semnează un acord de securitate. Până la sfârșitul anului, G7 va acorda Ucrainei împrumuturi în valoare de 50 de miliarde de dolari. Furnizarea de arme către Ucraina va deveni obligatorie pentru toate țările NATO. O parte din avioanele F-16 furnizate Ucrainei vor fi bazate în străinătate. Rusia amenință că va lovi aerodromurile europene unde vor fi staționate aceste avioane.

Germania a transferat un sfert din sistemele sale de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina. SUA ridică interdicția privind transferul de arme americane către Brigada „Azov”. Ucraina a găsit o alternativă la Starlink pentru lovituri în Crimeea.

Rusia a distrus 80% din producția de energie termică și o treime din producția de energie hidroelectrică a Ucrainei. UE va aloca 500 de milioane de euro pentru a repara sistemul energetic ucrainean. UE va începe negocierile de aderare cu Ucraina la sfârșitul lunii iunie.

Cele mai semnificative clipe ale săptămânii în imaginile selectate de Audiovizualul public ucrainean.

Soldați din brigada militară „Hartia” se adăpostesc de bombardamentele rusești într-o tranșee, linia frontului din Harkiv, 10 iunie 2024.

Un militar ucrainean verifică informațiile pe o tabletă în timp ce stă pe un tun antiaerian ZU-23-2 în regiunea Herson, 11 iunie 2024.

A Ukrainian serviceman from an anti-drone mobile air defence unit uses his mobile device near a ZU-23-2 anti aircraft cannon as he waits for Russian kamikaze drones, amid Russia's attack on Ukraine, in Kherson region, Ukraine June 11, 2024. REUTERS/Ivan Antypenko     TPX IMAGES OF THE DAY

Marina Tkalici, în vârstă de 33 de ani, locuitoare a Kievului, își sărută bebelușul de două luni înainte de a merge la culcare în timpul unei pene de curent de stabilizare în Kiev, 7 iunie 2024. În urma mai multor atacuri masive de bombardament rusesc asupra rețelei electrice ucrainene, „Ukrenergo” a introdus pene de curent de urgență în toate regiunile din Ucraina.

Maryna Tkalich, 33-year-old, kisses her 2-month-old baby after changing his clothes, during a blackout, amid Russia's attack on Ukraine, in Kyiv, Ukraine, June 7, 2024. REUTERS/Alina Smutko

Un băiat încearcă să ajungă cu mâna la ţeava unui sistem de artilerie autopropulsat rusesc distrus în Piața Myhailivska din Kiev, 11 iunie 2024.

TOPSHOT - A boy jumps next to a destroyed Russian self-propelled gun on Mykhailivska Square in the center of Kyiv on June 11, 2024, amid the Russian invasion in Ukraine. (Photo by Anatolii STEPANOV / AFP) (Photo by ANATOLII STEPANOV/AFP via Getty Images)
T

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий