Momente semnificative ale săptămânii

Children sleep as they take shelter inside a metro station during a Russian missile strike, amid Russia's attacks on Ukraine, in Kyiv, Ukraine, April 11, 2024. REUTERS/Alina Smutko

 

Rada Supremă a adoptat proiectul de lege privind mobilizarea, precum și un proiect de lege preliminar privind mobilizarea condamnaților și consolidarea răspunderii pentru infracțiuni militare. Guvernul a aprobat plăți suplimentare de 70.000 grivne pentru militarii de pe linia „zero” a frontului.

Ucraina a returnat corpurile neînsufleţite  a 99 de apărători căzuți la datorie.

La 11 aprilie, pe timp de noapte, Rusia a atacat infrastructura energetică din mai multe regiuni, inclusiv prin distrugerea Centralei Termice Trypillia din regiunea Kiev.

Germania și Lituania oferă un nou ajutor militar Ucrainei. Pregătirea piloților ucraineni pe avioane F-16 în SUA și Danemarca se află în faza finală.

SUA vor considera China responsabilă pentru succesul Rusiei în Ucraina.

Ministerul de Externe pregătește o strategie pentru ucrainenii din străinătate. Vaticanul a publicat o declarație actualizată privind demnitatea.

Fotografiile selectate de Audiovizualul public oglindesc momente semnificative ale acestei săptămâni.

Copii dorm într-o stație de metrou din Kiev în timpul unei alerte aeriene, 11 aprilie 2024.

13 4 F 2

Armata rusă a lovit din nou în Zaporijjia, în timp ce salvatorii și poliția lucrau la locul loviturii precedente, 5 aprilie 2024. Patru persoane au fost ucise și alte 20 au fost rănite. Printre răniți se numără și jurnaliști ucraineni.

People look at the damage from shelling as they ride a local bus past the train station in Kostiantynivka, amid Russia's attack on Ukraine, April 10, 2024. REUTERS/Thomas Peter     TPX IMAGES OF THE DAY

Oameni trec cu un microbuz pe lângă gara distrusă din Kostyantynivka, regiunea Donețk, 10 aprilie 2024.

13 4 F 4

Muncitori de la utilitățile comunale curăță consecințele unui atac cu bombe aeriene ghidate  asupra unei zone rezidențiale din Kostyantynivka, regiunea Donețk, 10 aprilie 2024. Au fost avariate o biserică, clădiri cu multe etaje, magazine și galerii comerciale. O femeie și un băiat au fost salvați din dărâmăturile unei clădiri cu două etaje.

TOPSHOT - A car drives on a street during a blackout following Russian attacks on a city's energy infrastructure in Kharkiv, on April 8, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Roman PILIPEY / AFP) (Photo by ROMAN PILIPEY/AFP via Getty Images)

O mașină circulă pe o stradă în întuneric total în timpul unei pene de curent în Harkiv după atacurile rusești asupra infrastructurii energetice a orașului, 8 aprilie 2024.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

 

 

Добавить комментарий