Morawiecki a comparat acordurile privind gazele dintre Putin și Merkel cu pactul Molotov-Ribbentrop

18 09 F 2

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a menționat că 17 septembrie este o dată simbolică care amintește tuturor consecințele nefaste ale alianței germano-ruse, comunică PAP.  De asemenea, a reamintit pericolele actuale asociate alianței germano-ruse. „Ne amintim și noi pericolele actuale ale alianței germano-ruse. Această alianță a fost cea care a dus la posibilitatea ca Rusia să atace Ucraina, în primul rând din cauza politicii de coșmar privind gazele, promovată de Germania”, a spus el.

Premierul polonez a făcut, de asemenea, o paralelă între acordurile dintre Putin și fostul cancelar german, Angela Merkel, și Pactul Molotov-Ribbentrop. „Așa cum a existat pactul Molotov-Ribbentrop, pe care îl cunoaștem foarte bine, a existat și pactul de facto Merkel-Putin privind gazele și energia», a subliniat Morawiecki.

RBK-Ucraina amintește că Germania și Uniunea Sovietică au semnat așa-numitul „pact de neagresiune” la 23 august 1939. În plus, în afară de pact a fost semnat un protocol secret care împărțea „sferele de influență” sovietică și germană. În special, statele au căzut de acord asupra împărțirii Poloniei, ceea ce a însemnat începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Angela Merkel a condus guvernul german din 2005 până în 2021. În timpul cât a fost la putere, a fost pus în funcțiune gazoductul Nord Stream-1 și a fost finalizată construcția Nord Stream-2. Fostul cancelar a accelerat semnificativ achiziția de resurse energetice rusești de către Germania în timpul mandatului său.

Bundestag o acuză pe Merkel pentru invazia Federației Ruse în Ucraina.  Șeful Comisiei de apărare din Bundestag, Mari-Agnes Strack-Zimmermann, a declarat că fostul cancelar german, Angela Merkel, este responsabilă pentru invazia lui Putin în Ucraina. El a precizat că fostul cancelar a luat o serie de decizii care au făcut posibilă invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și că blocarea aderării ucrainenilor la NATO a fost o greșeală uriașă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий