Myhailo Podoleak: „Negocierile cu Federaţia Rusă au fost grele, ce-i drept, fără ultimatumuri obligatorii din partea delegaţiei ruse”

28 02 2022 IN 7

S-a încheiat prima rundă a negocierilor între delegaţiile ucraineană şi rusă.  În zilele apropiate va avea loc următoarea întâlnire, la frontiera polono-belarusă, a comunicat RBK-Ucraina cu referire la consilierul Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Medinski.

Ucraina şi Federaţia Rusă în timpul negocierilor au schiţat anumite hotărâri, a declarat consilierul Oficiului Preşedintelui Ucrainei, Myhailo Podoleak. Potrivit lui, scopul principal al negocierilor de astăzi a fost încetarea focului pe teritoriul Ucrainei şi acţiunilor de luptă. „Pentru ca hotărârile să dispună de posibilităţi pentru implementare, decizii logistice, părţile au hotărât să revină în capitalele ţărilor pentru consultări. Părţile au convenit ca în zilele următoare să se desfăşoare runda a doua a negocierilor, la care aceste teme vor obţine soluţii practice concrete”, a declarat Myhailo Podoleak jurnaliştilor după încheierea negocierilor. Consilierul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei a mai declarat că negocierile cu Federaţia Rusă au fost grele, ce-i drept, fără ultimatumuri obligatorii din partea delegaţiei ruse. „Din păcate, partea rusă încă priveşte foarte neobiectiv la procesele de ruinare lansate de ea”, a scris Podoleak pe Twitter, citat de Interfax-Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий