Myhailo Podoliak: „După înfrângeri grave pe front, în Rusia va începe procesul de dezintegrare și demoralizare definitivă”

28 01 2023 Ф 9

În viitorul apropiat, Rusia va încerca să desfășoare operațiuni ofensive în Ucraina, ceea ce va duce la un număr mare de pierderi, forțe și fonduri, la dezintegrarea țării agresoare.

Un astfel de scenariu cheie pentru Federația Rusă a fost descris de consilierul șefului Oficiului Președintelui, Myhailo Podoliak, în Telegram. „În cadrul contraofensivei, care este elaborată de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei și discutată în detaliu la reuniunile Comandantului Suprem al Statului Major, Rusia va suferi de la două până la patru înfrângeri semnificative și anume după aceasta  procesele de dezintegrare și demoralizare finală din armata rusă vor deveni ireversibile”, a menționat Podoliak.

În opinia sa, după înfrângeri grave pe front, în Rusia va începe procesul de dezintegrare și demoralizare definitivă. Rușii vor continua să fugă, iar țara lor va primi din ce în ce mai mulți morți. Soldații răniți și amputații vor ieși în masă la proteste „dure” în orașe. „Protestele de natură socială și nu politică se vor răspândi pe teritoriul Rusiei din cauza celor dragi pierduți în război. În acest moment, în anturajul lui Putin vor izbucni în serios conflicte interne. Va începe căutarea clasică rusă a vinovaților. Verticalele de putere vor începe să degradeze rapid”, prezice Podoliak.

El a menționat că Ucraina va continua să-și elibereze teritoriile până la granițele anului 1991, iar subiecții etnici ai Rusiei vor avea șanse mari să devină independenți. „Armele nucleare vor fi controlate într-un fel sau altul, în special de unii generali ruși. Prin urmare, nu există riscuri mari ca acestea să apară pe piața neagră sau să fie necontrolate cel puțin o perioadă», a adăugat consilierul șefului Oficiului Președintelui.

Numai atunci guvernul rus provizoriu va începe negocieri reale cu Ucraina cu privire la responsabilitatea acesteia pentru crime și compensarea pentru ucidere și distrugere. „Data implementării acestui scenariu depinde de instrumentele disponibile în Ucraina – de când Ucraina va primi numărul exact de arme clar definite. Ucraina a înaintat  Alianței partenere cifre și denumiri concrete. Acum suntem în stadiul în care războiul este un model matematic bine întemeiat. Formula este simplă: vrei să închei războiul cât mai curând posibil – oferi la timp Ucrainei mai multe arme pe care le solicităm”, a rezumat Podoliak.

„Libertatea Cuvântului”www.lyberti.com

 

Добавить комментарий