Narîșkin amenință cu condiții de pace mai stricte, Consiliul pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei comentează asemenea declarații

17 6 A 7

Dacă Ucraina refuză să accepte propunerile lui Vladimir Putin, condițiile de pace vor fi mai dure pentru Ucraina a declarat șeful Serviciului rus de Informații Externe, Serghei Narîșkin, într-un interviu acordat pentru TASS.

Consiliul pentru Securitatea și Apărarea Națională al Ucrainei a răspuns la declarația lui Narîșkin.

Andrii Kovalenko, șeful Centrului pentru combaterea dezinformării din cadrul CSAN, a comunicat că este surprins de faptul că, timp de atâția ani, rușii au reușit să-și deghizeze solicitările în declarații amenințătoare, dar cine le-a luat în serios? „Dacă Ucraina refuză propunerile lui Putin, următoarele noastre condiții de pace vor fi mai stricte și mai complicate”, a avertizat Narîșkin, directorul Serviciului rus de Informații Externe. Acesta este omul care nu a reușit să întrerupă summit-ul pentru pace la instrucțiunile lui Putin. Întotdeauna m-am întrebat cum de atâția ani rușii au reușit să-și deghizeze solicitările în declarații formidabile, iar cineva a crezut în ele”, a declarat Kovalenko.

Reamintim că Vladimir Putin a numit condițiile pentru o încetare a focului în Ucraina. În special, dictatorul cere „retragerea completă” a trupelor ucrainene din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporijjia și Herson. El a precizat că aceasta se referă la întregul teritoriu al regiunilor respective, nu doar la partea ocupată de Rusia. În plus, dictatorul vrea să ridice sancțiunile împotriva Rusiei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий