Naționala de fotbal a Franței a câștigat Campionatul Mondial de la Moscova (FOTO&VIDEO)

Screenshot_1

După ce a învins Croația cu scorul de 4-2, Franța este noua campioană mondială la fotbal. Acesta este al doilea titlu mondial câștigat de Franța după cel din 1998. Croația a jucat în premieră într-o finală de turneu final mondial.

Franța a deschis scorul în minutul 18 cu un autogol dat de Mario Mandzukic, care a trimis cu capul în propria poartă la centrarea lui Antoine Griezmann.

Peste 10 minute Croația egalează prin Perisic. Minutul 36 aduce un penalty pentru Franța, ca urmare a unui henț în careu. Prima repriză se încheie cu 2-1. Franța înscrie al treilea gol în minutul 59 printr-un șut al lui Pogba de la marginea careului.

Peste șase minute Mbappe înscrie al patrulea gol în poarta croaților. Patru minute mai târziu Croația reduce din diferență, prin Mandzukic, la o neatenție a portarului francez.

În actuala ediție a Campionatului Mondial, naționala Croaţiei a reuşit cea mai mare perfomanţă din istoria sa: calificarea în ultimul act al unui Campionat Mondial de fotbal.

Finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia s-a jucat pe stadionul Lujniki din Moscova, cu o capacitate de 80 000 de locuri.

Finala de la Moscova a fost meciul cu numărul 900 din istoria Cupei Mondiale. Franţa a jucat şi primul meci al competiţiei, învingând Mexicul cu 4-1 la ediţia inaugurală, din 1930. De asemenea, a fost a noua finală competiţiei care se dispută între echipe de pe continentul european.

Screenshot_6 Screenshot_5 Screenshot_4 Screenshot_3 Screenshot_2

Добавить комментарий