NATO a declarat că aliații ar trebui să pună ajutorul acordat Ucrainei mai presus de propriile ambiții

18 5 A 2
Deși nimic nu este imposibil pentru Armata Ucraineană, sprijinul pentru Ucraina este crucial în acest moment. Prin urmare, Aliații ar trebui să aleagă aceasta din urmă în detrimentul atingerii obiectivelor NATO și al ajutorării Kievului, a declarat președintele Comitetului Militar al NATO, Robert Bauer. „Ucraina a demonstrat lumii că este capabilă să obțină un succes fără precedent pe câmpul de luptă”, a spus el. Amiralul a subliniat că timpul în Ucraina nu se măsoară în zile, săptămâni sau luni, ci în vieți omenești. „În țările aliate, o săptămână este o săptămână. În Ucraina, o săptămână este o mamă, un tată, un copil, un prieten, un iubit pierdut pentru totdeauna”, a adăugat el.
Bauer a dat asigurări că nu este prea târziu pentru ca Ucraina să învingă și că „libertatea Ucrainei nu poate, nu trebuie și nu va muri”. „Iar aliații, dacă sunt puși în fața unei alegeri între îndeplinirea obiectivelor de capacitate ale NATO sau susținerea Ucrainei… ar trebui să susțină Ucraina. Rezervele pot fi și vor fi refăcute. Iar viețile pierdute sunt pierdute pentru totdeauna”, a continuat el. Amiralul a subliniat că liderii ruși au arătat clar că au ales impunitatea — acționând în conformitate cu presupusa amenințare existențială. „Și toate acestea pentru a justifica dorința lor neobosită de a câștiga putere în străinătate pentru a nu pierde puterea acasă. Iar pentru asta, sunt gata să sacrifice nu doar sute de mii de oameni din propriul popor — fără să se obosească măcar să le ridice cadavrele de pe câmpul de luptă. Dar, mai mult decât atât, sunt pregătiți să pună în pericol bunăstarea multor alte milioane de oameni din întreaga lume, folosind ca arme hrana, energia și migrația”, a conchis el.
Reamintim că NATO poate proteja spațiul aerian al Ucrainei de dronele rusești cu ajutorul sistemelor de apărare antiaeriană. Aceasta include în special Polonia și România și o zonă sigură cu o lățime de până la 70 de kilometri.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий