„Ne izbăveşte pe noi din toată nevoia şi necazul”

22 02 2022 INFO 7

La 22 februarie, la Întreprinderea comunală – azilul pentru cazare permanentă sau temporară şi acordare a serviciilor sociale, aflată pe teritoriul CTU Mămăliga, a fost sfinţit prestolul în cinstea Icoanei Făcătoare de Minuni Pantanassa (Împărăteasă-a-toate).  Serviciul divin a fost oficiat de un sobor de preoţi în frunte cu Mitropolitul Cernăuţiului şi Bucovinei, Meletie.

După încheierea serviciului divin, primarul Comunităţii Teritorial Unite Mămăliga, Arcadie Şova, a fost decorat cu ordinul „Sfântul cneaz Volodymyr deopotrivă cu Apostolii” de gradul trei şi cu o Diplomă pentru merite în faţa Bisericii Ortodoxe Ucrainene, scrie site-ul CTU Mămăliga.

Cuvintele din „Paraclisul de-minuni-făcătoarei icoane Pantanassa” pătrund şi mai tare în inima credincioşilor ortodocşi în aceste momente de grea încercare: „Celor ce cad la icoana ta, o, Împărăteasă-a-toate, Maică a Domnului, cerându-ţi solirile la Împăratul Hristos, potoleşte-le patima, goneşte-le boala, durerile trupului grabnic stingându-le, pururi să-ţi aducem cântare, Maica Dumnezeului nostru, lauda cea mare a Creştinilor. Stăpână, primeşte rugăciunile robilor tăi şi ne izbăveşte pe noi din toată nevoia şi necazul. Toată nădejdea mea spre tine o înalţ, Maica lui Dumnezeu, păzeşte-mă sub acoperământul tău”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий