Negocierile între Blinken și Lavrov au durat mai puțin decât era planificat  

21 01 2022 ФОТО 1

Negocierile Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, și ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la Geneva s-au încheiat. Ele au durat o oră și treizeci minute, transmite Interfax, citat de „Evropeiska pravda”. Întâlnirea conducătorilor celor două departamente de politică externă era planificată pentru două ore.  Se prevede ca în rezultatul negocierilor Blinkin și Lavrov să dea separat conferințe de presă.

Șeful diplomației americane a efectuat joi o vizită la Berlin și a declarat că nu așteaptă un progres în negocierile cu Lavrov, însă speră să audă ce a decis Moscova în rezultatul consultărilor cu SUA și NATO din săptămâna trecută.

La 19 ianuarie Blinkin, în timpul vizitei la Kiev a prevenit că Președintele Rusiei, Vladimir Putin, poate da oricând ordin de invazie în cele mai scurte termene. Rusia a declarat că nu se pregătește să meargă la compromis referitor la cerințele sale, de asemenea nu vede nici un motiv de a ține cu SUA o nouă rundă de negocieri referitoare la garanțiile de securitate în cel mai apropiat timp.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий