Nicu Popescu: „Aplicarea loviturilor asupra civililor sau infrastructurii vitale pentru supraviețuirea acestora este o crimă de război”

12 09 2022 F 4

Ministrul de Externe al Moldovei, Nicu Popescu, a condamnat atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina, scrie „Evropeiska pravda”. „Condamn atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile a Ucrainei, inclusiv a obiectivelor de aprovizionare cu apă și a Centralei termo-electrice din Harkiv. Aplicarea loviturilor asupra civililor sau infrastructurii vitale pentru supraviețuirea acestora este o crimă de război”, a notat Nicu Popescu pe Twitter.

Duminică seară, în diferite zone din Harkiv și regiune a lipsit alimentarea cu energie electrică din cauza impactului invadatorilor asupra instalațiilor de infrastructură, iar problemele de asigurare cu energie electrică s-au făcut simțite și în regiunile Poltava și Sumî. Peste câteva ore, în regiunile Sumî, Dnipropetrovsk și Poltava a fost reluată alimentarea cu energie electrică. Loviturile cu rachete asupra infrastructurii civile critice a Ucrainei, în seara zilei de 11 septembrie, au fost răspunsul rușilor la contraofensiva de succes a Forțelor Armate Ucrainene, a declarat ambasadorul SUA în țara noastră, Bridget Brink.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий