Nicu Popescu: „Așteptăm cu toții victoria Ucrainei, care ne va permite să continuăm reglementarea conflictului transnistrean”

21 08 2023 F 7

Victoria Ucrainei în războiul împotriva Rusiei îi va permite Moldovei să obțină retragerea trupelor ruse, dislocate nelegitim în Transnistria, scrie „Evropeiska pravda”, cu referire la declarația ministrului de Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, în interviul pentru „Vocea Basarabiei”. El a subliniat că Moldova dorește și așteaptă înfrângerea Federației Ruse în acest război. „În reglementarea acestui conflict sunt multe elemente, actori, țări, instituții care au însemnătate. La etapa actuală noi așteptăm și dorim ca Ucraina să câștige acest război, să-și elibereze propriul teritoriu, pentru ca noi să putem continua activitatea în vederea reintegrării pașnice a țării și a activității privind scoaterea trupelor ruse, dislocate nelegitim pe teritoriul nostru, pe cale pașnică – iată ce dorim noi toți”, a subliniat ministrul.

Totodată, Nicu Popescu a accentuat că războiul a schimbat parametrii de funcționare a Moldovei absolut în toate domeniile.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий