„Nimeni nu are nevoie de această „Rusie mare”: Piontkovski numește cea mai mare greșeală a lui Putin

25 1 F 3

Analistul politic consideră că în curând va avea loc al treilea colaps al Federației Ruse.

Semnarea de către Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, a unui decret prin care se acordă cetățenie tuturor etnicilor ucraineni, inclusiv celor care trăiesc în Rusia, este un pas asimetric bun, care nu schimbă poziția oficială a Ucrainei și a aliaților săi privind restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul granițelor din 1991.

Analistul politic Andrei Piontkovski a declarat acest lucru într-un interviu pentru Canalul 24.

Potrivit expertului, este clar că Ucraina nu dorește o paradă a Forțelor sale Armate în Piața Roșie. Victoria va consta în restabilirea frontierei de stat a Ucrainei din 1991.

„Nimeni nu se va amesteca în afacerile interne ale Rusiei, nimeni nu va merge acolo, pentru că acolo se va întâmpla ceva, Doamne ferește. Ramzan Kadîrov va declara a doua zi independența Ceceniei, la fel ca o serie de alte republici din Caucazul de Nord. Vedem că mișcarea națională din regiunea Volgăi este, de asemenea, la scară largă”, a declarat Piontkovski. Potrivit lui, va avea loc o a treia dezmembrare  a Rusiei, care a fost deja amânată de două ori. Politologul a reamintit că prima a avut loc în 1917-1918. A doua s-a întâmplat în 1991. „Dar Putin a decis că aceasta a fost, după cum se pare, „cea mai mare catastrofă geopolitică” a secolului XX. El s-a gândit, dacă bolșevicii au reușit să restabilească toate acestea, de ce nu aș putea eu? Dar bolșevicii nu i-au oferit creștinului ucrainean o idee națională ucraineană, ci solemnitate, dreptate, creștinii muncitori din întreaga lume și așa mai departe. Mulți au crezut în asta”, a spus Piontkovski.

Acum, potrivit politologului, Putin le oferă ucrainenilor, precum și lituanienilor, bielorușilor și armenilor, o așa-numită  „Rusie mare”  de care nimeni nu are nevoie. „Nimeni nu are nevoie de această  „Rusie mare”. Aceasta este cea mai mare greșeală a lui Putin. El a crezut că poate restabili totul cu ușurință, la fel ca bolșevicii”, a declarat expertul. Prin urmare, a remarcat el, cea de-a treia prăbușire a așa-numitului „Imperiu rus”  este acum inevitabilă. „Cred că multe teritorii ale Rusiei își vor găsi salvarea în această prăbușire rapidă, în aderarea la un stat european prosper”, a spus Piontkovski.

Trebuie adăugat că Ucraina va introduce instituția cetățeniei multiple. Acest proiect de lege a fost anunțat de Președintele Volodymyr Zelenski. Partidul „Slujitorul Poporului” spune că inițiativa ar putea fi aprobată în 2024 și subliniază avantajele sale.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий