Nouă plăci comemorative pe fațada unei singure școli

31 10 Ф 3

Pe fațada Gimnaziului din Hliboca au fost inaugurate astăzi nouă plăci comemorative, în cinstea luptătorilor pentru libertatea și independența Ucrainei. La timpul lor ei au învățat la această școală: Taras Kovrik, Ilie Rusu, Iurie Bodnariuc, Alexandru Donici, Igor Lupuleac, Iurie Jucov, Mihail Serman, Vasile Docuceaev, Serghei Moscaliuc. Pentru a cinsti memoria eroilor s-au adunat rudele lor, conducătorii comunității, administrația și colectivul pedagogic al gimnaziului, elevii și locuitori din orășel. Către cei prezenți s-a adresat Olena Badiuk, sectara Consiliului de Orășel Hliboca. Fără a-și reține lacrimile, au vorbit mamele Olena Kovrik și Lilia Bodnariuc, care niciodată nu se vor împăca cu amarul pierderii fiilor lor. Doamna Olena Kovrik a citit poezia „N-o întrebați pe mama despre fiu”, scrisă de ea, iar doamna Lilia Bodnariuc i-a chemat pe elevi să învețe bine și să fie patrioți demni ai Patriei lor.

31 10 Ф 4

Sfințind plăcile comemorative, unul din capelani a declarat: „Fiecare din această placă este o mărturie a iubirii profunde față de Patrie și jertfire de sine a acestor Eroi. Acei care au fost ieri elevi, astăzi ne învață pe noi. Anume ei au devenit pentru noi învățători. Astăzi stăm aici ca la lecție, iar chipurile învățătorilor noștri sunt imprimate pe aceste plăci de granit. Și ei ne dau o lecție de iubire unul față de altul și față de țara noastră”.

31 10 Ф 5

În dreptul fiecărei din cele nouă plăci comemorative au fost depus flori și aprinse luminări, comunică contul de Facebook al Consiliului de Orășel Hliboca.

31 10 Ф 7

31 10 Ф 6

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий