Nu acasă, dar în siguranță

23 04 2022 IN 8

Paştele este şi o sărbătoare familială: fiecare doreşte să fie în această zi luminoasă în mijlocul familiei, în casa sa. Războiul straşnic din Ucraina a schimbat nu numai destinele la milioane de oameni, dar şi, într-o măsură oarecare, această frumoasă tradiţie.   În acest an, familia Alei Gnatyşina din regiunea Mykolaiv va sărbători Paștele nu acasă, dar, totuşi, în siguranţă. Ea și cei 7 copii ai săi au fost evacuați în Bucovina,  în noaptea de 24 februarie. „Avem o casă de copii de tip familial. Ne-am trezit din cauza exploziilor, am luat ceea ce avea la îndemână și au pornit la drum. Ne-a fost foarte frică, am condus repede, fără să ne oprim”, spune Ala Gnatyşina.

La 25 februarie familia ei a ajuns în Bucovina. Aici au fost adăpostiți în comunitatea Voloca. Centrul „Casa Speranței” a pus la dispoziția refugiaţilor o casă și tot ce este necesar pentru trai. Pentru ca locuitorii din Mykolayiv să simtă atmosfera sărbătorii, lor le-au dăruit coșuri de Paște, scrie site-ul Administraţiei Militare de Stat Cernăuţi.

„De la începutul agresiunii ruse, Bucovina a adăpostit mulți cetăţeni. Facem totul pentru a vă simțiți ca acasă și ne dorim ca sărbătorile de Paște să ne aducă tuturor pace”, a declarat cu această ocazie Iryna Isopenko, adjunctul şefului Administrației Militare Regionale Cernăuți.

Alte două case de tip familial, cazate  în Comunitatea Cuciurul Mare și în Cernăuți, de asemenea, au primit coșuri de Paște, precum și pachete cu produse alimentare și de igienă.

Natalia Koşurba, șefa Serviciului regional pentru copii din cadrul Administraţiei Militare Regionale Cernăuți, a declarat că până acum în Bucovina au fost evacuate șase orfelinate de tip familial. Ele toate sunt în siguranță, în grija statului și vor primi cadouri de Paște.

23 04 2022 IN 9

23 04 2022 IN 10

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий