„Nu e vorba de îndrăzneală” – serviciile secrete ucrainene despre conținutul valizelor purtate în urma lui Putin

23 10 Ф 2

În alaiul dictatorul rus sunt purtate nu doar valize nucleare. Ucraina nu are niciun motiv de îngrijorare în legătură cu noile amenințări nucleare pe care le fac în mod constant reprezentanții autorităților ruse. Această opinie a fost exprimată de Andrii Iusov, reprezentant al Serviciului de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, relatează Espresso. El a comentat situația în care, în timpul unei întâlniri cu Președintele chinez Xi Jinping, au fost văzuți ofițeri cu valize în anturajul dictatorul rus Putin. „Putin este însoțit de ofițeri care duc diferite valize, nu numai de cele nucleare. Și probabil că acest lucru nu se datorează faptului că Putin este atât de îndrăzneț», a comentat Iusov.

El a precizat că autoritățile ruse au folosit deja toate armele posibile împotriva Ucrainei, cu excepția armelor nucleare, așa că nu este cazul să ne facem griji în această privință.  „În acest context, Ucraina nu are niciun motiv să se îngrijoreze în continuare, deoarece întreaga gamă de arme pe care statul terorist al Federației Ruse și guvernul său nazist ar fi putut să le folosească a fost deja utilizată”, a spus el. În plus, Iusov a subliniat că amenințările constante cu armele nucleare au mers deja „prea departe” și că șantajul nu mai funcționează ca înainte. „Armele nucleare din întreaga lume sunt arme de reținere. Adică funcționează nu ca element de utilizare, ci ca element de descurajare împotriva amenințărilor externe. Încercările Rusiei și ale dictatorilor săi nebuni de a transforma un factor de descurajare într-o amenințare reală… desigur, lumea nu se va uita doar la asta, dar nici nu va cădea în plasa unui astfel de șantaj și joc propagandistic ieftin, sunt sigur”, a conchis Iusov.

După cum am relatat anterior, după întâlnirea sa cu președintele chinez Xi Jinping, la 18 octombrie, dictatorul Putin a fost filmat însoțit de ofițeri cu o așa-numită valiză nucleară. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că retragerea de către Rusia a Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare este o provocare a statului agresor care vizează intensificarea șantajului nuclear.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий