O dronă rusească a căzut pe teritoriul românesc

14 12 F 1
În noaptea de 13 spre 14 decembrie, când trupele rusești au terorizat timp de șase ore regiunea Odesa cu drone kamikaze, una din dronele inamice doborâte a căzut pe teritoriul României, a comunicat Ministerul român al Apărării Naționale pe site-ul său, citat de publicaţia ucraineană „Dzerkalo tyjnia”. Se menționează, că, după ce au primit informații despre posibila pătrundere a dronei pe teritoriul românesc, experți din cadrul Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Interne au examinat zona de frontieră respectivă, iar dimineața au descoperit un crater adânc de 1,5 metri într-o zonă pustie, la o distanță de aproximativ 4 kilometri de satul Grindu, în apropiere de orașul ucrainean Reni.
Groapa s-a format ca urmare a prăbușirii unei drone necontrolate, folosită de agresor pentru a ataca infrastructura portuară a Ucrainei. Autoritățile române au luat măsuri de securizare a zonei și au transmis datele autorităților competente pentru colectarea probelor și efectuarea de investigații.
„Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile desfășurate de Federația Rusă asupra unor instalații și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de pe Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și contravin grav normelor dreptului internațional umanitar”, se arată în comunicat.
În noaptea de 14 decembrie, locuitorii din zonele de frontieră românești au fost avertizați de pericolul reprezentat de dronele rusești. Ministerul român al Apărării a promis că va continua misiunile de supraveghere a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot apărea riscuri din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Militarii vor continua să fie în contact permanent cu NATO pentru a-i ține la curent cu situația legată de atentate.
În noaptea de 13 spre 14 decembrie, rușii au lansat cel puțin 39 de Shaheds în sudul Ucrainei. O lovitură în regiunea Odesa în timpul atacului rusesc a rănit 11 persoane, inclusiv trei copii.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий