O fereastră spre trecutul nostru istoric

25 07 2022 F 4

 

După cum comunică pe Facebook Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, secretarul de stat, Gheorghe Cârciu, a participat în weekend la Ardud.

În perioada 22 – 24 iulie a avut loc cea de-a zecea ediție a festivalului ce readuce la viață vremurile medievale, prin intermediul ordinelor cavalerești, al meșteșugarilor și al artiștilor prezenți, dansuri și cântece. Cei prezenți la eveniment au participat la o serie de ateliere meșteșugărești, demonstrații de luptă, dar și la spectacole pentru toate vârstele.

„Păstrarea și promovarea culturii naționale este și trebuie să rămână pentru noi toți o prioritate. Aceasta este, poate, cea mai mare moștenire pe care putem să o lăsăm generațiilor viitoare. Mă bucur să am posibilitatea de a participa la astfel de evenimente care deschid publicului o fereastră spre trecutul nostru istoric. Mulțumesc organizatorilor pentru implicare, devotament și pentru munca depusă în organizarea acestui festival, devenit deja o tradiție locală”, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

25 07 2022 F 5

Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий