O pictoriță invalidă din Odesa își vinde tablourile pentru a ajuta Armata Ucraineană

14 03 2023 Ф 1

Lilia Babienko, în vârstă de 44 de ani, pictează cu picioarele: în fragedă copilărie a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală, mâinile ei sunt aproape nefuncționale. Ea a avut două expoziții, în timpul cărora oamenii voluntar au făcut donații, iar artista plastică toți banii adunați i-a direcționat pe contul Forțelor Armate ale Ucrainei. În prezent Lilia Babienko vrea să vândă tablourile sale pentru a continua să ajute Armata Ucraineană.

Mâinile femeii funcționează cu greu, ea efectuează majoritatea acțiunilor cu picioarele, inclusiv desenarea. „Nu i-am permis să lucreze cu picioarele până la vârsta de șase ani. Mi-am dorit mereu să lucreze puțin cu mâinile. La șase ani, în spital, i-am tăiat capetele ciorapilor și i-am spus: „Fă ce vrei”, povestește mama artistei, Raisa Babienko. Potrivit mamei, Lilia e înzestrată cu harul de a picta încă de la o vârstă fragedă, dar talentul ei s-a afirmat cu adevărat, când au început să lucreze cu ea profesorii, în anul 2022. Toate picturile din odaia Liliei au fost realizate în decursul unui an de studii.

„Culoarea mea preferată este cea violetă. Îmi place să desenez flori”, afirmă  Lilia. Mama artistei confirmă că Lilia a dat banii de la prima expoziție pentru necesitățile armatei. Lilia dorește și în continuare să ajute Armata Ucraineană și este gata să-și vândă picturile. „Am dat toți banii pentru ca războiul să se termine cât mai curând posibil. Vreau să trăiesc în pace, să merg la plimbare”, a spus Lilia Babienko în interviul pentru Audiovizualul public ucrainean.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий