O rachetă rusească a deteriorat clădirile unei școli și a unei grădinițe de copii în orașul Dnipro

2 4 F 6

Pe 2 aprilie, trupele rusești au atacat orașul Dnipro cu o rachetă. Două instituții de învățământ au fost avariate în urma atacului. 18 persoane au fost rănite, dintre care 12 au fost spitalizate. Explozia din oraș a avut loc la ora 16:42. Înainte de aceasta, Forțele Aeriene ucrainene au raportat că o rachetă ghidată se îndrepta spre Dnipro. La ora 16:25 a fost declarată o alertă aeriană în regiune. Locuitorii din Dnipro au declarat pentru Audiovizualul public ucrainean că energia electrică a fost întreruptă pentru scurt timp în timpul exploziilor. La ora 17:32, șeful Administrației Militare Regionale, Serghii Lysak, a declarat că cinci persoane au fost rănite preliminar în urma unui atac cu rachete asupra orașului. În prezent, detaliile sunt în curs de clarificare. Una dintre instituțiile de învățământ din Dnipro a fost avariată în urma atacului cu rachete, a precizat Lysak.

„Din fericire, toți copiii se aflau în adăpost în momentul atacului. Acest lucru le-a salvat sănătatea și, posibil, viața. Le mulțumesc profesorilor pentru munca lor. Pentru acțiunile lor coordonate», a spus el.

Ulterior, șeful Administrației Militare Regionale, Serghii Lysak, a declarat că numărul răniților a crescut la 13. Cinci dintre ei sunt copii. Opt dintre răniți au fost spitalizați. Toți sunt în stare moderată.

În discursul său de seară, Președintele Volodymyr Zelenski a reacționat la atacul cu rachete asupra Dnipro. El a precizat că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare la fața locului. Potrivit acestuia, clădirile unui colegiu și ale unei grădinițe au fost avariate.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий