Oficiul Președintelui Ucrainei a reacționat tăios la noul tratat dintre Putin și Kim Jong Un

19 6 F 1

Noul tratat privind parteneriatul militar strategic, care a fost semnat de șeful Kremlinului, Vladimir Putin, și dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, anulează cu nerușinare toate restricțiile împotriva RPDC, transmite  RBK-Ucraina cu referire la consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Myhailo Podoliak, pe Twitter.

Potrivit lui, un astfel de tratat este un pact demonstrativ de distrugere în comun a regulilor globale și de organizare a masacrelor de civili din alte țări. „Aceasta este o lovitură unilaterală și cea mai nerușinată de anulare a întregului pachet de decizii, rezoluții și restricții internaționale impuse RPDC”, a subliniat Podoliak. Consilierul șefului OP a adăugat că acum instrumentele de interzicere nu funcționează deloc, din cauza cărora practic nu există reguli. De asemenea, Podoliak a atras atenția asupra lipsei de reacție a ONU și a altor organizații internaționale care sunt responsabile de monitorizarea punerii în aplicare a sancțiunilor. „Acest lucru pare extrem de elocvent, aș spune „asurzitor de tare”. Ce urmează? Și ce înseamnă anarhie globală? Și ce mai înseamnă acum o „rezoluție ONU”?”, a adăugat el.

Reamintim că, în timpul vizitei sale în Coreea de Nord, Putin a semnat cu Kim Jong Un un tratat de parteneriat militar strategic. Presa a relatat că un astfel de document este o alianță militară. Potrivit experților, Rusia dorește să primească echipamente militare în cadrul acestuia.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий