Olaf Scholz: „Lumea ar trebui să exercite mai multă presiune asupra dictatorului rus Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina”

3 10 F 1

Despre aceasta comunică RBK-Ucraina cu referire la discursul Cancelarului german în timpul unui „dialog cu cetățenii” la Hamburg pe 2 octombrie. „Voi face totul pentru a mă asigura că vom crește în mod semnificativ presiunea, iar președintele rus va conștientiza în sfârșit că nu poate spune pur și simplu: „Voi continua până când îmi voi atinge obiectivul, în ciuda a câte vieți va costa aceasta, inclusiv ale propriilor soldați”, a declarat Scholz.

Potrivit lui, ar trebui făcut tot posibilul pentru a pune capăt războiului, iar Ucraina ar trebui să fie capabilă să-și apere integritatea și independența.

De asemenea, el a lăudat discuțiile la nivel de consilieri politici – mai întâi la Copenhaga, apoi la Jeddah, care au inclus și reprezentanți din China, Africa de Sud și Brazilia. „Aceasta nu este încă o promisiune a unei soluții. În această situație este dificil de spus ce sperăm, dar aceasta este, cred, este calea de urmat”, a declarat Cancelarul german.

Potrivit lui Scholz, lui Putin i-ar plăcea să ia o hartă a Europei, un pix, să tragă o linie și să spună: „asta e a voastră, asta e a noastră” – și ar fi fericit atunci, pentru că așa își imaginează el lumea.

„Dar subliniez: nu se poate să fie bine așa, când un mare vecin puternic spune că vrea o parte din teritoriul tău. Esența conflictului este cucerirea unei țări, nimic altceva”, a declarat Scholz, adăugând că partenerii încearcă să evite acest lucru.

El a precizat că în Ucraina, până în prezent, există o cantitate incredibilă de distrugeri, sunt mine peste tot, un număr incredibil de oameni au murit, economia este ruinată. „Dar el (Putin) nu este interesat de toate acestea, pentru că undeva în cărțile de istorie de după ar trebui să scrie: el și-a făcut statul mare”, a spus Scholz.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий