Olaf Scholz: „Putin nu va renunța la planurile sale agresive pentru Ucraina și la război”

11 12 2022 F 2

Cancelarul german, Olaf Scholz, afirmă că președintele rus, Vladimir Putin, nu va renunța la planurile sale agresive pentru Ucraina și la război, al cărui scop l-a dezvăluit în mod repetat în timpul negocierilor lor, comunică RBC-Ucraina cu referire la Bild.

La Dialogul public de la Potsdam, Cancelarul Germaniei a vorbit deschis despre conversațiile sale telefonice cu dictatorul de la Kremlin și și-a spulberat speranțele că Putin ar putea fi convins să dea înapoi în campania sa brutală împotriva Ucrainei. „De fiecare dată când vorbesc cu Putin, el spune, de asemenea, foarte clar că este destul de dornic să câștige ceva. Vrea doar să ia o parte din teritoriul ucrainean prin forță”, a menționat Scholz. Cancelarul Germaniei a atras atenția și asupra faptului că șeful Kremlinului se ţine totalmente  de astfel de planuri, chiar și în ciuda pierderilor uriașe ale ocupanților ruși. El a adăugat: conducerea rusă a demonstrat un comportament brutal în trecut, de exemplu, în Siria sau Cecenia, unde „a șters o țară întreagă de pe fața pământului”. Scholz mai subliniază că, în pofida acestui fapt, intenționează să continue dialogul cu Putin.

După cum s-a comunicat, anterior Olaf Scholz, în timpul unei convorbiri telefonice cu Putin, i-a cerut dictatorului să retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий