Organizații de binefacere Johanniter examinează posibilitățile de acordare a ajutorului umanitar persoanelor refugiate în Bucovina

17 08 2022 F 5

La Cernăuți s-a aflat conducerea cunoscutei Organizații de binefacere Johanniter, în frunte cu președintele ei, Folker Besht. Din componența delegației a făcut parte doctorul Prințul Oskar al Prusiei, mare magistru al ordinului Sfântul Ioan.

Organizația de binefacere Johanniter de câțiva ani acordă ajutor umanitar cetățenilor Ucrainei – produse alimentare și mijloace de igienă. Anul curent, pentru procurarea produselor alimentare au fost alocate 500 mii euro.

Scopul vizitei a fost informarea în ce privește situația din regiune, organizarea procesului de acordare a ajutorului umanitar și de reacționare la necesitățile persoanelor strămutate. Chestiunile respective au fost examinate cu președintele Consiliului Regional, Oleksii Boiko, vicepreședinții Mykola Guitor și Myhailo Pavliuk, precum și cu primarul Cernăuțiului, Roman Kliciuk. Părțile au convenit să inițieze o colaborare. Conducerea Consiliului Regional și Consiliului Orășenesc Cernăuți le-a mulțumit reprezentanților organizației pentru susținerea Ucrainei într-o perioadă atât de grea.

Întâlnirea a fost organizată de partenerul oficial al Organizației de binefacere Johanniter, rețeaua de organizații publice „Eleos – Ucraina”, din care face parte Fondul de binefacere „Resurse și inițiative sociale”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий